28 september 2008

Ekoväg

Tåget till Bokmässan med tusen inspirationsmöjligheter. Miljöhänsynen inom varje förlag och verksamhet nådde som brukligt inte högsta höjderna. Kassar och informationsmaterial spreds i drivor. Ljusglimtar blev antikvariaten som stolt visade upp sig liksom varje år. Klimatfina böcker följde med hem: Klimatsmart och för barnen: Cykla, panta och rädda en isbjörn, båda från Alfabeta.
Drömmande illustrationer i Kristina Digmans skapelser tog mig i besittning. Hennes helt egna Floras kulle och Leonard och Draken och andra sagor om blommor (Sanna Töringe) blir julklappar till något av barnen. Eller helst till mig.
Naturskyddsföreningen bidrog hemma i Lund i lördags till informativ inspiration. Miljövänliga veckan stundar. En liten skara var samlad och visade ekologiska kläder och andra miljöprodukter. Barnen fick sin ekochoklad av fina mormodern och jag tänkte att: "Undrar hur det ser ut nästa år och nästa igen?" Då ökas ekoljuvliga utbudet på och fler finner vägen som håller för de nya stegen man tar.
Sakta kommer formen fram i min lilla e-butik Malvalin. Den blir utvecklingsbar och ett bidrag till den nya medvetna vägen.